Seperat
Kloakering

Adskillelse af regnvand og spildevand kan være en stor økonomisk fordel for både dig selv og miljøet – men det kan være svært at forstå, hvorfor det egentlig er nødvendigt, og hvad det indebærer. Hos Lindå Balle Maskinstation er vi eksperter i kloakering så, hvad enten det er blevet dig pålagt eller du bare ønsker at spare på ressourcerne, så kan vi hjælpe dig.

Hvad er
Seperatkloakering?

Separatkloakering betyder helt kort, at man, i stedet for at lede spildevand og regnvand væk i et enkelt rør, deler det og leder det væk separat. Det betyder, at du sparer en masse ressourcer ved kun at lede spildevandet til rensning, mens regnvandet ledes direkte ud i naturen igen.

Rigtig mange kommuner i allerede begyndt at etablere separatkloakering, og med rigtig god grund, for der er mange fordele ved at adskille vandet og lede det separat videre. Eksempelvis:

  • Aflastning af spildevands- og rensningsanlæg
  • Færre oversvømmelser
  • Bedre udnyttelse af regnvandet

Aflastning af spildevands- og rensningsanlæg:

Vi bruger mere og mere vand, og der kommer i perioder meget kraftigt nedbør. Sammen gør de to faktorer, at vores spildevands- og rensningsanlæg er på overarbejde, selv om det ikke behøver at være sådan. Ved at adskille regn- og spildevand sparer du anlæggene for en masse spildt arbejde.

Færre oversvømmelser

I perioder med megen nedbør oplever vi mange oversvømmelser af blandt andet kælderlokaler og lignende. Oversvømmelserne består af en blanding af spildevand og regnvand, hvilket gør rengøringsarbejdet langt mere omfattende. Det kan undgås, hvis regnvandet i stedet ledes direkte tilbage i naturen og ikke skal gennem det almindelige kloaksystem.

Bedre udnyttelse af regnvandet

Sidst, men ikke mindst vil separat afledning af regnvandet give både dig og naturen mulighed for at udnytte de rene regnvand bedre og hurtigere.

I nogle tilfælde er højtryksspuling ikke tilstrækkeligt, og det kan blandt andet ske, når rødder fra planter er vokset ind i rørene og ledningerne. Her kan vi løse opgaven ved at lave rodskæring, så forstoppelsen bliver fjernet.

Skal du have lavet
separatkloakering?

Du kan sagtens gå og vente på, at kommunen pålægger dig at få nedlagt separatkloakering, men trænger din kloak alligevel til en kærlig hånd, så er det måske en ide at få det gjort allerede nu?

Vi rykker gerne ud og laver en TV-inspektion af din kloak og vurderer tingenes tilstand, så du kan få et bedre indblik i din kloaks nuværende situation.

Det betyder, at du enten kan få repareret den gamle kloak og vente lidt med at få den gravet op og lavet om til separatkloak, eller du kan vælge at få det gjort med det samme, hvis den nuværende kloak alligevel skal have udskiftet et eller flere stykker eller undergå en større reparation.

På den måde kan du ende med at spare penge på den lange bane. Er du det mindste i tvivl om, hvad et bedst kan betale sig for dig, så er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Hvorfor skal du vælge
Lindaa-Balle?

Med mere end 50 år på bagen indenfor både landbrug, entreprise og kloakering kan du være sikker på at vi udfører jobbet ordentligt.

Grunden for firmaet er et brændende ønske om at gøre et godt stykke arbejde og passion for netop landbrug og kloakering, fordi det er to af de rigtig tunge spillere, når det kommer til miljøet. Vores fornemmeste opgave er at levere et resultat at høj kvalitet efter den aftalte tidsplan og det planlægte budget – hver gang.

Denne tilgang har gennem årene sørget for, at vi ikke bare løser opgaver for private personer, men også har opbygget en imponerende kundegruppe indenfor industrien, som tæller blandt andre:

  • Danske Kommuner
  • De Offentlige Myndigheder
 

Få et uforpligtende tilbud i skødstrup

Skal vi sørge for at anlægge spildevandskloakering på din grund, så kontakt os endelig for et uforpligtende tilbud, vi er altid klar til at svare på dine spørgsmål!

Telefon 86 999 700 eller på mail til mail@LB-maskinstation.dk. Du er også velkommen til at kontakte os her. Skal vi udføre arbejdet for dig, så giver vi gerne et uforpligtende tilbud, som vi står inde for.